Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20230115_123107.jpg

img_20230115_130233.jpg

img_20230115_123047.jpg

 

Kalács 3 fonatos, roló és kifli sütése

Hozzávalók:

70 dkg liszt
15 dkg Ráma margarin
50 g porcukor
1 tasak instant élesztő
5 g só
350 ml tej
2 db tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
1 tasak vaníliás cukor

Kifli töltelék:

4 kiskanál baracklekvár
4 kiskanál szilvalekvár

Roló töltelék 12 db-hoz:

1 cs. vaníliás puding
400 ml tej
3 ek. kristálycukor
10 dkg margarin

Tészta elkészítés:

A lisztet, sót és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, jól összekeverjük majd a liszt közepére lyukat készítünk.
A tejet beleöntjük egy lábasba és hozzáadjuk a margarint, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanillincukrot. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben fakanállal kevergetjük a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, de vigyázzunk, hogy ne melegedjen túl az elegyünk. A masszát langyos állapotban öntjük a liszt közepébe
levő lyukba, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 90 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, kinyújtjuk, utána formázzuk és kb. 15 percig újra pihentetjük a tésztát.

Vaníliás puding készítése:

Egy tasak pudingport kevés tejjel elkeverünk csomómentesre, majd a többi tejet is hozzáöntjük és sürüre főzzük, utána beletesszük a cukrot. Ezután langyosra hütjük, beletesszük a Ráma margarint és símára keverjük.

Kifli formázás menete:

A kelt tésztából egy nagy kerek részt nem túl vékonyra kinyújtunk és nyolc felé vágunk. Egy-egy tészta cikkre két vágást teszünk a vékonyabbik részre, majd megfordítjuk a tészta cikkeket és a vastagabb részekre tesszük a lekváros tölteléket és összesodorjuk a vastagabb résznél kezdve. 25 perc alatt megsütjük.

Roló formázás menete:

Margarinnal kikenjük a 12 db kerek fémsütőt. Kimérünk 12 db 50 grammos tésztadarabot és ezeket hosszában kinyújtjuk majd feltekerjük a fémsütőre és tojással lekenjük, 20 perc alatt megsütjük. Ezután amikor langyosra kihült óvatosan levesszük a fémcsőről és amikor teljesen kihült, akkor nejlon zacskóba szedjük a még langyos vanília pudingot és belenyomva
megtöltjük vele a rolókat.

Lehet úgy is készíteni, hogy sütés után lekenjük a rolókat barack lekvárral és cukros darált dióba forgatjuk, de én most ezt kihagytam.

Kalács formázás menete: (3 fonatos kalács)

A tésztát kimérjük és három egyenlő részre osztjuk, lehetőleg egyforma hosszú, és egyforma vastag rudakat formázunk belőlük. A rudakat ugy formázzuk, hogy belülről kívülre sodorjuk a tésztát kevés liszttel. Összecsippentjük a három vastag rud végét és elkezdjük fonni. Lazán kell fonni a tésztát, majd az elejét és a végét behajtjuk, tojással lekenjük, tepsibe tesszük és még 30 percig kelesztjük, majd ismét tojással lekenjük és 25 perc alatt megsütjük.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 299
Tegnapi: 137
Heti: 915
Havi: 3 147
Össz.: 160 706

Látogatottság növelés
Oldal: Roló kifli, kalács sütése
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »