Kakaós és tejszínhabos piskóta torta
Hozzávalók:
3x2 tojás
3x2 ek. kristálycukor
3x2 ek. rétesliszt
3x1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 csomag csokoládés pudingpor
6 ek. kristálycukor
6 dl tej
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
5 dkg fehér csoki
Díszítés:
2 doboz Hulala tejszínhab
1 ek. kakaópor
2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tojásokat kettesével szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, szódabikarbónát és jól összekeverjük. A habot felverjük és óvatosan hozzákeverjük a tojásárgájához, majd a sütőformába tesszük és az első adagot 25 perc alatt, a többi kerek piskóta lapot 20-20 perc alatt megsütjük. 3 db lapot készítünk. Megvárjuk amig kihül, majd csoki pudinggal megtöltjük.
Csoki puding elkészítése: 2 csomag csokoládé pudingport 6 dl tejjel megfőzünk, 6 evőkanál cukorral ízesítjük, megvárjuk amig kihül, addig is kevergetjük hogy ne legyen bőrös. Ezután megkenjük vele a tortalapokat.
A torta tetejére csokimázt készítünk: a 10 dkg étcsokit a margarinnal gőz felett felolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére és a torta oldalát is megkenjük vele.
A fehér csokit szintén felolvasztjuk, de margarin nélkül és nejlon zacskóba tesszük. Kis lyukat vágunk a zsacskón és spirál formában díszítjük a torta tetejét, majd fogpiszkálóval be- és kifelé húzzuk a csokit igy lesz belőle minta.
Ezután elkészítjük a díszítésnek való egyik doboz tejszínhabot, melybe előzőleg kakaóport teszünk, majd félig felverünk utána beletesszük a habfixálót és tovább verjük amig kemény hab nem lesz belőle. A másik doboz tejszínhabot szintén habfixálóval felverjük kemény habbá, majd nejlon zacskóba tesszük, amibe csillagcsöves kinyomót helyezünk és díszítjük
vele a torta tetejét alját és oldalát.