Kakaós piskóta torta
Hozzávalók:
3x3 db tojás
3x3 ek. rétesliszt
3x3 ek. kristálycukor
3x1 tk. szódabikarbóna
3x1 tk. kakaópor
Töltelékhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
25 dkg Ráma margarin
A tetejére:
1 doboz tejszínhab
1 cs. habfixáló
10 dkg étcsoki
5 dkg fehér csoki
A torta oldalára:
Vaníliás pudingkrém
10 dkg étcsokiból díszek
tejszínhab
Elkészítés:
A piskóta tortát én három részletben sütöttem ki. Először a tojásokat szétválasztottam külön a sárgáját, külön a fehérjét egy-egy tálba tettem. A sárgájához hozzákevertem a cukrot és a szódabikarbónát. A fehérjét felvertem habnak és hozzáadagoltam kanalanként a réteslisztet és óvatosan összekevertem a tojás sárgájával. Az előzőleg kikent tortasütőbe tettem és 25 perc alatt megsütöttem. A többi tortalapot ugyanigy készítettem el.
A vaníliás krém a következő módon készült: a pudingport sürüre főztem a tejjel, majd cukrot tettem bele, amikor langyosra hült, akkor a margarint is belekevertem, hütőbe tettem kb. 1 órára. Ezután a krémet 3 fele osztottam: kettő belekerült a két tortalap közé, a harmadikkal a torta oldalát kentem meg. A torta tetejére olvasztott csokit tettem.
Olvasztott csoki készítése: Először 5 dkg fehér csokit olvasztunk fel, nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta. Utána az étcsokit olvasztjuk fel 5 dkg margarinnal gőz felett és ráöntjük a felső tortalap tetejére, utána gyorsan spirál alakban rányomjuk a fehér csokit és fogpiszkálóval mintákat rajzolunk bele.
A tejszínt kemény habbá verjük, amikor félig felvertük beletesszük a habfixálót, majd habzsákba tesszük és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát.
A másik olvasztott csokiból még a torta oldalára díszeket készítünk, valamint egy kis díszt készítünk a torta tetejére is és rátesszük.