Málnaszörpös tortaszeletek
Hozzávalók:
5 db tojás
5 ek. rétesliszt
5 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
1 cs. vaníliás pudingpor
400 ml tej
1,5 dl Ági málnaszörp
2 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
Tetejére:
1 cs. vaníliás pudingpor
200 ml víz
250 ml Ági málnaszörp
3 ek. kristálycukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát és jól felverjük, majd a réteslisztet és a felvert habot kanalanként hozzáadjuk a sárgájához, jól elkeverjük és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Az előmelegített sütőbe tesszük a masszát és 25 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a pudingporhoz hozzáadunk egy kevés tejet, jól összekeverjük, majd a többi tej és málna keverékét és hozzáöntjük, majd sürü pudingot főzünk belőle, utoljára adjuk hozzá a cukrot és jól összekeverjük, majd kihütjük, utána hozzákeverjük a margarint.
A tetejére víz és málnaszörp valamint vaníliás pudingpor keverékéből készült sürü massza kerül, melyet előzőleg kihütünk folyamatos kevergetéssel.
A kihült tésztát kettévágjuk. Előzőleg kimérjük a tésztát, hogy egyforma legyen a kettő, majd megtöltjük a krémmel, ezután a tetejére halmozzuk a málnaszörpös pudingot. Ezután hütőbe kerül másnap reggelig. Másnap reggel felszeleteljük a süteményt. Először levágjuk a négy oldalából a felesleges részeket, majd hosszában kettévágjuk és egyforma kockákat darabolunk belőlük.