Palacsinta torta (15 db palacsintából készült)
Palacsinta hozzávalók:
50 dkg rétesliszt
Kb. 1 liter tej
3 dl fanta narancs üdítő
3 ek. olaj
3 db tojás
1 csipet só
Krém hozzávalók:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
6 ek. kristálycukor
1 ek. Holland kakaópor
Margarinos krém készítése:
10 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
1 ek. Holland kakaópor
Csokidísz készítése:
5 dkg étcsoki
5 dkg fehér csoki
Kakaós máz készítése a torta tetejére:
2 ek. kakaópor
1 ek. olaj
2 ek. porcukor
2,5 dkg Ráma margarin
4 ek. víz
Elkészítés:
Először elkészítjük a palacsinta tésztáját: a liszthez hozzákeverjük a sót, az olajat, tejet és az üdítőt is hozzáöntjük fokozatosan és folyamatosan kevergetjük, majd a külön tálban felvert tojásokat is hozzáöntjük és símára keverjük a tésztát, majd kis ideig állni hagyjuk, utána pici olaj hozzáadásával egyenként kisütjük a palacsintákat. (Mindig egy-egy kisebb merőkanálnyit
teszünk a serpenyőbe) és először az egyik oldalát, majd a másik oldalát sütjük meg. Nekem ebből a mennyiségből 21 db palacsinta lett, de 15 db-ot használtam fel a tortához, a többit lekvárral, kakaóporral megettük. Hagyjuk kihülni a palacsintákat.
Krém főzése:
A két pudingport egy lábasba tesszük, pici tejet öntünk hozzá, majd összekeverjük, utána fokozatosan a többi tejet is hozzáöntjük és megfőzzük, besürítjük, és még forrón hozzáadjuk a cukrot. Ezután folyamatos kevergetés közben hideg vízbe állítva a lábast kihütjük a krémet, utána hozzáadjük a Ráma margarint és turmixgéppel fellazítjuk a krémet.
Ezt követően a krém felét átrakjuk egy másik lábasba és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és jól összekeverjük, majd ezt is turmixoljuk. Hütőbe tesszük kb. fél órára a krémet.
Csoki díszek készítése:
Gőz felett felolvasztjuk először a fehér csokit majd az étcsokit és nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta és elkészítjük a levél díszeket és még egyéb más díszt is készíthetünk.
Először mindíg az étcsokiból készítünk díszt mert ez hamarabb megdermed, utána tesszük bele a fehér csokit.
Nekem 22 db díszem lett - levél és virág - de ez ennek csak kis részét használtam fel erre a tortára. A díszeket hütőbe tesszük, hogy megdermedjenek.
Margarin krém készítése:
A margarint összekeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd csillagcsöves kinyomóba, habzsákba tesszük.
Kakaós máz készítése:
A porcukrot a kakaóporral összekverjük, pici vizet - kb. 4 ek. - teszünk bele, sürüre főzni, levenni a tüzről, hozzátenni a margarint, elkeverni, és 1 evőkanál olajat tenni bele és ezt is elkeverni.
A torta összeállítása:
Egy kerek tálcára tesszük az első palacsintát és az előzőleg habzsákba tett kakaós és vanília pudingos krémmel megtöltjük úgy, hogy az egyik palacsintát kakaóssal, a másikat vaníliás krémmel töltjük meg kerek kinyomóval. Az utolsó palacsinta tetejére kerül a kakaós máz, amit szintén nejlon zacskóba teszünk, kicsi lyukat vágunk rajta és folyamatosan rányomjuk a torta tetejére és oldalára. Ezután a vajkrémet csillagcsöves kinyomóval tesszük a torta tetejére dísznek és a torta közepére teszünk 3 db csoki levelet díszítésnek. Hütőbe tesszük egy éjszakára és utána lehet szeletelni.