Zebracsíkos piskóta torta
Hozzávalók:
2 tojás
2 ek. kristálycukor
1/2 tk. szódabikarbóna
1/2 tk. kakaópor
2 ek. rétesliszt
1 ek. olaj
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
Díszítés:
1 tábla étcsoki
5 dkg margarin
1/2 tábla fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát, olajat, kakaóport, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk óvatosan, kanalanként a sárgájához. A réteslisztet is kanalanként adagoljuk hozzá. Az egészet beletesszük egy kerek tortaformába és előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Megvárjuk amig kihül, majd újra visszatesszük a kerek tortaformába.
A pudingokat a tejjel megfőzzük, cukorral édesítjük és a kihült tortalap tetejére adagoljuk kanalanként még melegen (egy kanál csokis, egy kanál vaníliás puding felváltva) ezután hütőbe tesszük kb. egy órára, majd megolvasztjuk először a fehér csokit és nejlon zacskóba tesszük. Ezután az étcsokit olvasszuk meg a margarinnal. Amikor megolvadt az étcsoki,
akkor kivesszük a hütőből a tortát és gyorsan ráöntjük a masszát a tetejére és a tortaformát rázogatva eligazítjuk. Kivágjuk a lyukat a nejlon zacskón és spirál alakban rácsorgatjuk az étcsoki tetejére a fehér csokit majd fogpiszkálóval mintázzuk. Ismét hütőbe kerül kb. fél órára majd késsel óvatosan körülvágjuk a csatos tortaformában levő sütit majd levesszük róla
a csatos formát. Két nagy késsel alányúlunk a tortának és levesszük a kerek fémsütőről, majd egy tálcára tesszük. Meleg vizes késsel lehet óvatosan szeletelni.