Szülinapi citromkrémes torta
Piskótához:
2x6 db tojás
2x6 ek. kristálycukor
2x6 ek. rétesliszt
2x1 tk. szódabikarbóna
Citromos krém hozzávalók:
3 cs. Vaníliás pudingpor
1200 ml tej
22,5 dkg margarin
3 citrom leve
18 ek. kristálycukor
Díszítéshez hozzávalók:
2 db Hulala tejszínhab
2 cs. habfixálóval
kevés zöld ételfesték
2,5 dkg étcsoki
Piskóta elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk, sütőpapírt teszünk egy 26 cm-es kerek tepsibe, majd a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbónát és jól összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és óvatosan összekeverjük. A réteslisztet is
kanalanként adagoljuk a tojás sárgájához és óvatosan összekeverjük, majd beleöntjük a tortasütőbe és 25 perc alatt megsütjük a két tortalapot 6-6 db tojásból. Amikor kihültek a lapok, akkor kettévágjuk a tortalapokat, igy négy lapunk lesz, a krémet 4 felé osztjuk és megkenjük vele a tortalapokat és
a torta tetejét és oldalát is megkenjük.
Torta betöltése:
Mind a négy tortalapot megkenjük a krémmel, melyet előzőleg 4 felé osztottunk, a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
A torta díszítése:
Felverjük kemény habbá a Hulala tejszínhabokat habfixálóval, külön-külön tálba. Az egyik tálba a tejszínhabhoz zöld ételfestéket adunk és azzal jól összekeverjük, a másik tejszínhabot fehéren hagyjuk. Habzsákba tesszük külön a fehér és külön a zöld tejszínhabot, majd csillagcsöves kinyomóval
megdíszítjük a torta oldalát és a torta tetejét is körbe.
A fehér tejszínhab egy részét rákenjük a torta tetejére és az előzőleg elkészített "Boldog Szülinapot Robika!" csokiból készült feliratot óvatosan rátesszük a torta tetejére betünként felrakva.
Felirat készítése:
2,5 dkg étcsokit gőz felett megolvasztunk, nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta és sütőpapírra rajzoljuk a betüket, melyeket pár percre hütőbe teszünk amig megdermednek.
Citromos krém készítése:
A pudingport egy kis tejjel símára keverjük, majd hozzáadjuk a leszürt, kifacsart citromlevet, és az összes tejet majd sürüre főzzük, majd levesszük a tűzről, beletesszük a 18 evőkanál kristálycukrot, és időnként megkavargatva, hideg vízbe állítva a lábast kihűtjük. Ezután a habosra kevert margarinnal
egynemű krémmé keverjük, utána turmixgéppel felverjük. Ezt követően kb. fél órára hütőbe tesszük, utána lehet kenni vele a tortát. Tölteléknek is megfelel, és díszítésre is alkalmas.