Vanília krémes sütemény
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg kristálycukor
35 dkg finomliszt
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
1 lapos teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral felverjük, és amikor már krémszerűvé válik, akkor hozzáadjuk a tejet, és az étolajat. Jól összekeverjük, majd a lisztet elkeverjük a sütőporral és azt is kanalanként hozzáadjuk és szintén összekeverjük. A tésztából 2 evőkanálnyit átszedünk egy tányérba és hozzákeverjük a kakaóport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a fehér masszát, erre
kanalanként rátesszük a kakaós masszát és fogpiszkálóval mintázzuk. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Sütés után kivesszük a tepsiből és megvárjuk amig kihül, majd kerek szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A krémhez a tejet a pudingporral sürüre főzzük, cukorral ízesítjük, majd kihütjük. A kihült pudingot két kerek tésztalap közé kenjük, majd hütőbe tesszük kb. egy órára.