Gumisüti szöllővel
Hozzávalók:
1/2 kg szöllő
700 g tejföl + 200 ml víz
2x2 ek. porcukor a zöld almás kaktuszos TOP Joy italba
2x125 ml almás kaktuszos TOP Joy ital + 2x200 ml víz
4 ek. porcukor a tejfölbe
3 csomag étkezési zselatinpor
Elkészítés:
Az első réteghez egy csomag zselatinport, 125 ml zöld almás kaktuszos italt, 2 evőkanál porcukrot, és 2 dl vizet használok. Meleg vízzel (200 ml) feloldom a zselatinport, majd egy pillanatra felforralom, utána hozzáöntöm az almás kaktuszos italt, addig keverem amig teljesen el nem hül majd a tepsi aljára
öntöm, hütőbe teszem és kb. 1 óra alatt megszilárdul. Amikor teljesen megszilárdult, akkor csinálom a második réteget.
A második réteghez a tejfölbe 4 ek. cukrot teszek, a második csomag zselatinport 200 ml meleg vízben feloldom, szintén egy percre forralom, majd először egy kanál tejfölt keverek hozzá hőkiegyenlítés céljából, majd a többi tejfölt is hozzákeverem, utána ráöntöm az első szilárd réteg tetejére, ezután
az előzőleg kimagozott, eldarabolt (felébe, negyedébe is lehet vágni) szöllőszemeket is beleteszem a tejfölbe, és a tejföl tetejébe benyomkodom, majd 1,5 óráig hütőbe teszem amig megszilárdul.
A harmadik réteghez szintén zöld almás kaktuszos italt használok, úgy készül mint a legelső réteg, majd óvatosan, először kanalanként teszem a tejfölös szöllős réteg tetejére, és amikor már látom, hogy nem jön fel a tejföl, akkor a többit is lassan ráöntöm. Ez is hütőbe kerül, kb. 1 óra alatt megszilárdul és máris lehet szeletelni.