Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20250804_184933.jpg

Maci díszes csokis piskóta tekercs

Hozzávalók:

6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna

Töltelék:

800 ml tej
2 tasak csokis pudingpor
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin

Díszités:

Recept stencilezéshez vagy kézi tortaminta készítéshez:

1 tojásfehérje
3 dkg cukor
3 dkg margarin
4 dkg liszt
1/2 tk. kakaópor (sötétebb színhez)
1/4 tk. kakaópor (világosabb színhez)

Díszítő massza elkészítése, és díszítés:

Először a díszítő masszát készítjük el, utána készítjük a piskóta tésztát.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a lisztet és az egészet simára keverjük. Háromfelé osztjuk a masszát, majd az egyiket az eredeti színén hagyjuk, a másikhoz hozzáadjuk a fél teáskanál kakaóport, a másikhoz a negyed teáskanál kakaóport és azokkal is jól összekeverjük, és 3 db nejlon zacskóba töltjük a masszát. Kisebb lyukat vágunk a nejlonzacskón és egy rajz mintát teszünk a tepsibe, a fehér sütőpapír alá, és rögzítjük a sütőpapírt hogy ne mozduljon el, majd megrajzoljuk a minta alapján a díszeket. Először a maci külső körvonalait rajzoltam meg a sötétebb kakaós masszával és a maci orrát, száját, szemeit is megrajzoltam majd a belső világosabb masszával a maci belső felületét festettem meg, utoljára a világos alapszínnel a maci fülét pofiját és talpacskáját festettem meg. Ezután hütőbe tettem néhány percre a megfestett macis masszát, hogy megszilárduljon.

Másik díszítő módszert is lehet alkalmazni:

Lehet müanyag stencil lapot is használni. Azt úgy kell, hogy rárakjuk a müanyag stencil lapot a sütőpapírra, majd rákenjük a masszát, késsel óvatosan lehúzzuk a maradék masszát és óvatosan felemeljük a müanyag stencillapot. Minden egyes rákent massza után elmossuk a stencil lapot és a kést is.
Kb. 5 percre a hütőbe tesszük, hogy a díszítő massza megszilárduljon, utána ráöntjük a nyers piskótatésztát, ezután  sütőbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük az egészet.
Sütés közben a minták a piskóta tekercsbe kerülnek.

Piskóta sütése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt és jól összekeverjük.
A nyers piskóta tésztát ráöntjük az előre megrajzolt macis minta tetejére, majd előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Figyelem! Sütés közben ne nyissuk ki a sütőajtót, mert összeesik a piskóta!
Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tésztát és azonnal, még melegen feltekerjük, majd kitámasztjuk a tésztát és megvárjuk amíg kihül.

Csoki pudingos krém elkészítése:

A töltelékhez megfőzzük tejjel a pudingot, jól besürítjük, a cukrot beletesszük, összekavarjuk és hideg vízbe állítjuk a lábast, hogy meghüljön, majd utána hozzákeverjük a Ráma margarint is, és turmixgéppel fellazítjuk a krémet.
Amikor kihült a piskóta, akkor az összetekert tésztát kitekerjük, és belekanalazzuk a kihült puding krémet és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd ismét feltekerjük és hütőbe tesszük.
1-2 óra múlva megdermed, utána lehet fogyasztani.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 138
Tegnapi: 369
Heti: 733
Havi: 1 139
Össz.: 239 799

Látogatottság növelés
Oldal: Maci diszes piskóta tekercs
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2025 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »