
Maci díszes fatörzs torta
Piskóta hozzávalók:
2x4 ek. rétesliszt
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1/2 tk. szódabikarbóna
Csoki krémhez hozzávalók:
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Tetejére, oldalára:
250 ml (egy kisebb doboz) Hulala tejszín
1 cs. habfixáló
Kb. 1 tk. zöld ételfesték
Fondant figurák: gombák, 1 db sárga maci,
virágok, levelek melyeket már előzőleg elkészítettem.
Piskóta elkészítés:
Először a két kerek alakú piskóta lapot megsütjük a kisebb tortasütőben: a tojásokat kettéválasztjuk, a tojás sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojás sárgájához és a réteslisztet is kanalanként hozzáadjuk, majd a masszát kerek sütőbe tesszük és 2x30 perc alatt megsütjük a tortalapokat, majd hagyjuk kihülni.
Amig hülnek a tortalapok addíg megfőzzük a krémet:
A csokis pudingport a tejjel összekeverjük, megfőzzük, majd amikor besürüsödött, akkor beletesszük a cukrot, hideg vízzel langyosra hütjük, beletesszük a margarint, majd turmixgéppel is összekeverjük.
Díszítő habtejszín készítése:
Egy kisebb doboz Hulala tejszínt kemény habbá verünk robotgéppel (először csak kicsit verjük vele a habot, utána beletesszük az egy csomag habfixálót, utána verjük kemény habbá), majd a felvert telszínhabot 2 részre osztjuk: az egyikbe zöld ételfestéket teszünk, a másikat fehéren hagyunk. Ezeket habzsákba tesszük külön-külön, a zöldet nagyobb lyukú, kerek kinyomóval, a fehéret pedig kisebb lyukú kinyomóval használjuk.
Körbe díszítjük a torta oldalát és tetejét zölddel, ajtót, ablakot készítünk a torta oldalára fehérrel és zölddel, a torta tetejére is teszünk egy kevés zöld tejszínhabot és a torta oldalán levő pudingkrémet villával megdíszítjük, fatörzset is villával készítünk.
Végül feltesszük a torta tetejére a fondant figurákat: középre a maci kerül, majd 3 db gomba kerül a maci elé, háta mögé 3 db virág, levél kerül, a torta alsó részére tesszük a két megmaradt gombát.
Ezzel kész is van a tortánk, hütőbe tesszük egy-két órára, utána fogyasztható.