Miki egér díszítésű torta
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
1 kk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml liter tej
15 dkg margarin
Díszítés:
3 dkg étcsoki
10 dkg porcukor
1 tk. keményítő
1 tojásfehérje
1 tk. citromlé
pár csepp piros ételfesték
1/2 tk. kakaópor
Elkészítés:
Először 8 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 8 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 8 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 8 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és négyszögletes formába
tesszük. 35 perc alatt megsütjük a tortát. A megsült tortalapot kettévágjuk kihűtjük, majd a két tortalap közé tesszük a pudingos tölteléket, melyet előzőleg pár perc alatt megfőzünk majd kihűtünk.
(a pudingporba tesszük a tejet, főzzük, majd amikor besűrűsödött akkor beletesszük a 6 ek. kristálycukrot és amikor kihült, akkor a margarint beletesszük apránként, kanállal, majd turmixgéppel
felverjük). Ezután a tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk és nejlon zacskóba tesszük, majd megrajzoljuk vele a Miki egeres mintát egy sütőpapírra. Kicsit várunk amig a csoki megszilárdul.
Megvárjuk amig kihül a torta, azután tesszük bele természetesen a pudingot.
Cukormáz készítése:
Összekeverjük a porcukrot, citromlét, tojásfehérjét, keményítőt és robotgéppel kemény cukormázt készítünk belőle. 3 nejlon zacskót előkészítünk és 3 felé osztjuk a cukormázt. Az egyik részbe piros
ételfestéket, a másik részbe kakaóport teszünk, a harmadik részt üresen hagyjuk. Ezt követően befestjük az előzőleg megrajzolt Miki egér belsejét különböző színekkel. Megvárjuk amig megszárad - ez több
óráig is eltart - majd óvatosan a tortára helyezzük a sütőpapírral együtt a Miki egeret és belenyomkodjuk a masszát a torta krémjébe, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Ezzel kész is van a torta, hütőbe tesszük és kb. fél óra múlva fogyasztható.