Csíkos sütemény
Hozzávalók a piskótához:
sárga piskóta:
6 db tojás
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
6 ek. kristálycukor
kakaós barna piskóta:
6 db tojás
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
6 ek. kristálycukor
1,5 ek. kakaópor
2 ek. olaj
Krém hozzávalók:
2 cs. vaníliás pudingpor
2 db tojás
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
6 ek. kristálycukor
1 db citrom leve (lágyítja nagyon a keményebb krémet, hütőbe kell tenni majd a krémet. Nem érzik
rajta a citromos íz, de nem lesz annyira édes mintha csak tejszínhabbal készült volna és nagyon finom
lesz a citromtól a krémje. Ha citrom ízt akarsz, akkor több citromlé kell bele.)
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
(Citrom és Hulala tejszínhab nélkül is nagyon finom a krém, de igy különlegesebb lesz.)
Díszítés:
5 dkg étcsoki
2,5 dkg Ráma margarin
Egy kisebb adag krém
Elkészítése a kakaós piskótának:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük az olajat, kakaóport, cukrot, szódabikarbónát, majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá és azt is óvatosan hozzákeverjük a tojás sárgájához és a réteslisztet is kanalanként hozzáadjuk, majd sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe tesszük és 22 perc alatt megsütjük.
Sárga piskóta készítése:
Hasonló módon, csak a kakaóport és az olajat kihagyjuk belőle, majd 22 perc alatt megsütjük.
Krém készitése:
Kimérjük a hozzávalókat, egy kisebb mennyiségü tejhez hozzákeverjük a pudingporokat, majd a többi tejet is hozzáadjuk és egy nagyobb lábasban sürüre főzzük, és még forrón belekeverjük a cukrot, utána hideg vízbe állítjuk a lábast, addíg keverjük amig kihül. Az előzőleg kockára vágott és
kb.fél óráig szobahőmérsékleten tartott margarint hozzákeverjük a langyosra hült pudinghoz, majd robotgéppel felverjük, utána a keményre felvert tejszínhabot is óvatosan belekeverjük, majd 2 db citrom levét is hozzáadjuk, utána hütőbe tesszük kb. fél órára.
Csoki olvasztás:
Gőz felett felolvasztjuk az étcsokit a margarinnal, majd gyorsan a torta tetejére öntjük. Várunk néhány percet amig száradni kezd a csoki, ekkor bejelöljük a torta szeleteket egy késsel.
Torta összeállítása:
Hosszában kettévágjuk a kakaós és sárga tortalapot egyenlő nagyságura, majd krémmel megkenjük a lapokat. A kakaóssal kezdjük, majd a sárga, utána megint a kakaós, a sárga lap kerül a tetejére, ezt is megkenjük krémmel. Egy adagnyi krémet félreteszünk, nejlon zacskóba tesszük, csillagcsöves kinyomóval megdíszítjük a torta tetejét, amikor már teljesen megszáradt rajta a csoki.