Szülinapi vanília pudingos piskóta torta
Hozzávalók egy 26 cm-es tortához:
A piskótához:
2x5 tojás
2x5 ek. kristálycukor
2x5 ek. rétesliszt
2x1/2 ek. szódabikarbóna
A krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
Díszítés:
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
kevés piros ételfesték
5 dkg étcsoki
Tetejére bevonónak:
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
5 dkg fehér csoki
Piskóta elkészítése:
Két darab kerek piskótát sütünk. A piskótához az 5-5 tojást kettéválasztjuk, a tojás sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük. Ezután a réteslisztet és a tojásfehérje kemény habját kanalanként, óvatosan belerakjuk a tojás sárgájába és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze és sütőpapírral bélelt kerek tortasütőbe öntjük a masszát és 30 perc alatt megsütjük az első lapot,
a második lapot 30 perc alatt sütjük meg. Ha elkészült, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és félretesszük, hagyjuk kihülni. Amikor kihültek a lapok, akkor mind a kettőt felébe vágjuk, igy lesz négy rétegű a tortánk.
Krém elkészítése:
A két csomag vaníliás pudingport először egy kevés tejjel összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáöntjük amit előzőleg kimértünk. Közepes lángon besürítjük, majd kihütjük és az előzőleg már felkockázott margarint is hozzákeverjük, majd robotgéppel felverjük a krémet és hütőbe
tesszük kb. fél órára.
Tetejére bevonónak:
Gőz felett étcsokit olvasztunk 5 dkg margarinnal és a torta tetejére öntjük, majd késsel gyorsan elsímitjuk.
Gőz felett felolvasztjuk a fehér csokit, nejlon zacskóba tesszük, közepes lyukat vágunk rajta és először a torta tetejére spirálokat rajzolunk, melyet fogpiszkálóval befelé húzva mintázunk.
Díszek készítése:
5 dkg étcsokit gőz felett megolvasztunk, nejlon zacskóba tesszük, kisebb lyukat vágunk rajta és sütőpapírra mintákat rajzolunk. Hütőbe tesszük, és megvárjuk amig megdermed a csoki mintája.
Torta összeállítása:
Mind a négy lapot megkenjük a krémmel, a torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, majd hütőbe tesszük. A torta tetejére csokimázt készítünk, fehér csokival díszítjük, majd Hulala tejszínhabbal, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát fehérrel és rózsaszínnel felváltva.
A torta tetejére étcsoki díszeket is teszünk, amit előzőleg elkészítettünk, valamint a torta közepére tesszük a "Boldog születésnapot" táblát és a 62-es gyertyát.