Túrós virágok sütése
Hozzávalók:
65 dkg liszt
12,5 dkg Ráma margarin
50 g porcukor
1 tasak instant élesztő
5 g só
250 ml tej
2 db tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
1 tasak vaníliás cukor
Töltelék:
25 dkg félzsíros tehéntúró
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
ezeket összekeverjük
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére lyukat készítünk. A tejet beleöntjük egy lábasba és hozzáadjuk a feldarabolt margarint, a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanillincukrot. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben ujjainkkal morzsolgatjuk a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi
felolvadást, hogy ne melegedjen túl az elegyünk. A masszát langyos állapotban öntjük a kráterbe a kovászhoz, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 60 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk. Az átgyúrás után újra pihentetjük 15 percig a tésztát. Kelesztés után kinyújtjuk a tésztát és kerek szaggatóval kiszaggatjuk és mindegyikbe egy kis túrót teszünk, majd feltekerjük. A feltekert tésztákat összeillesztjük, 7 db-ból lesz egy virág. Ezután tojással megkenjük és kb. 40 perc alatt megsütjük.