Zebra torta vanília pudinggal
Hozzávalók:
35 dkg porcukor
4 tojás
40 dkg liszt
1,5 csomag sütőpor
2,5 dl olaj
2,5 dl szódavíz
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kakaópor
A tetejére:
1,5 doboz Hulala tejszínhab
1 ek. kakaópor
10 dkg étcsoki
5 dkg margarin
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
ELKÉSZÍTÉS:
Elkészítés: Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet és az olajat, majd a szódavizet.
Ezt a tésztát elfelezzük, egyik felébe 3 evőkanál kakaót, a másikba 3 evőkanál lisztet teszünk és ezeket jól összekeverjük.
Köralakú (22 cm-es) tortasütő közepébe 3 evőkanál fehér tésztát teszünk, rá 3 kanál barnát, majd felváltva így folytatjuk, amíg mindkettő elfogy.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Sütési idő: 80 perc
A megsütött torta tetejét levágjuk, hogy egyenletes legyen, mert kissé felpúposodik.
Egy csomag vaníliás pudingport tejjel megfőzünk, 3 ek. cukrot teszünk bele és
megvárjuk hogy kihüljön és jobban besűrűsödjön. Dermedésig nem szabad várni, még folyékony legyen amikor rátesszük a torta tetejére. Ezután hütőbe tesszük és elkészítjük a díszítést. Folyékony étcsokit teszünk a torta tetejére és oldalára (gőz felett olvasztjuk meg a csokit a margarinnal) és ezután kakaós és fehér Hulala tejszínhabbal díszítjük a torta tetejét és oldalát.