Csokis kerek piskóta torta
Hozzávalók:
3x3 tojás
3x3 ek. kristálycukor
3x1/2 tk. szódabikarbóna
3x3 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 cs. vaníliás pudingpor
10 dkg tejcsoki
6 ek. kristálycukor
25 dkg margarin
Díszítés:
10 dkg étcsoki
10 dkg fehér csoki
5 dkg margarin
1 doboz Hulala tejszínhab
1 pici piros ételfesték
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a cukrot, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük. Kanalanként hozzákeverjük a tojások sárgájához a fehérjét és a réteslisztet is felváltva, majd előmelegített sütőben 3 lapot sütünk. Az első lapot 25 perc
alatt, a többit 20-20 perc alatt sütjük meg.
A krémhez a pudingot megfőzzük, beletesszük a cukrot és amikor langyos, akkor a csokit és a margarint is hozzákeverjük, majd hütőbe tesszük kb. fél órára amig meg nem dermed. Ezután megtöltjük a kihült lapokat és a torta külsejét is bevonjuk a pudinggal.
A díszítéshez először a fehér csokit, majd az étcsokit felolvasztjuk a margarinnal, majd ráöntjük a torta tetejére és késsel is elsímítjuk.
A tejszínhabot felverjük, kevés piros ételfestéket teszünk bele, habzsákba tesszük, csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét, oldalát.