Csokis, kakaós 3 színű zebra torta
Hozzávalók a tésztához:
1 tojás
150 g kristálycukor
kevés só (ezeket simára keverjük)
275 ml tej
1 cs. instant élesztő
250 g liszt (simára keverjük ismét)
1 tk. vaníliás cukor
10 dkg folyékony margarin
(ezeket is jól összekeverjük)
1 evőkanál kakaópor
5 dkg (fél tábla) kocka tejcsoki
Töltelék hozzávalók:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Díszítéshez:
5 dkg fehér csoki
1 kis doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
Tetejére:
2 ek. kakaópor
2 ek. porcukor
5 dkg margarin
1 ek. olaj
Elkészítés:
Az egy tojást, cukrot, sót jól összekevertem egy kis lábasban, majd kimértem hozzá a tejet, a margarint és azt felaprítottam, majd az összeset felmelegítettem, igy a margarin is elolvadt, de nem forraltam, mert azt nem szabad!
A lisztet szitáltam, kimértem, majd az élesztővel összekevertem és hozzáöntöttem a felmelegített tejes masszát és ezt is jól összekevertem, majd folpackkal lefedtem az edényben levő masszát és fél óráig pihentettem. A pihentetés után megkelt a tészta, felmagasodott. Ezután ismét összekevertem
a tészta masszát és 3 felé öntöttem egyenlő arányban, 3 tálba.
Az egyik tálba tettem 2 kanál kakaóport, a másik tálba pedig 5 dkg (fél tábla) olvasztott tejcsokit hogy színe legyen a sütinek, a harmadik tálba fehér maradt a massza. Jól összekeverjük a kakaós és tejcsokis masszát. Én azt észleltem, hogy kissé sürü lett a tészta massza, ezért adtam minden tálhoz
kb. 1-2 kanál meleg vizet - ezzel higitottam - majd ismét összekevertem. Ezután 3 db nejlon zacskóba öntjük külön-külön a masszákat, majd egy kivajazott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt kerek tepsibe
először a fehér, majd a tejcsokis, utána kakaós masszát nyomjuk bele és ezt csináljuk felváltva amig el nem fogy a tészta masszánk, utoljára a kakaós massza kerüljön a tetejére!
Díszítés sütés előtt: először a belső kisebb kört fogpiszkálóval hullámos alakban díszítjük, 6 szirmú virág mintát fog kiadni, majd a legkülső kört fogpiszkálóval befelé húzva mintázunk, majd kicsit beljebb a kakaós kört kifelé mintázzuk, virág alakot ad ki, ezután 45 percig pihentetjük a masszát,
majd sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt megsütjük.
Vanília pudingos krém készítése:
A pudingporokat összekeverjük egy kevés hideg tejjel, majd a többi kimért tejet is hozzáöntjük, jól összekeverjük, sürüre főzzük, hideg vízbe téve a lábast kihütjük majd hozzákeverjük a kockára vágott margarint is, ezután turmixgéppel felturbózzuk a krémet és hütőbe tesszük kb. fél órára,
utána töltjük meg a tortát.
Kakaós máz készítése:
A mázhoz a kakaóport símára keverjük a porcukorral és kevés vízzel. Folyamatos keverés mellett nagyon sürüre főzzük, majd levesszük a tüzről, beledobjuk a margarint és addíg keverjük, amig fel nem olvad a margarin. Ezután hagyjuk langyosra hülni és elkeverjük benne az olajat is.
Hagyjuk teljesen kihülni, utána öntsük a sütemény tetejére, késsel simítsuk el. Nem szárad meg azonnal, kell neki legalább egy órahossza is. Ezzel a mázzal a torta könnyen szeletelhető lesz.
Torta összeállítása:
A megsült tortát kihütjük, kettévágjuk, beletesszük a vanília pudingos krémet a közepébe és kívülről is megkenjük a krémmel az egész tortát. A torta tetejére öntjük a kakaós mázt és fehér csokival díszítjük a torta tetejét (lásd lejjebb) majd körbe csillagcsöves kinyomóval nejlon zacskóból vanília pudinggal díszítjük és hütőbe tesszük. Kb. fél óra múlva fogyasztható.
Díszítés sütés után (én most ezt a módszert választottam): kakaós mázt készítettem, ráöntöttem a megsült torta tetejére, elsímitottam, majd fél tábla olvasztott fehér csokit nejlon zacskóba tettem, lyukat vágtam rajta és a torta közepébe 3 nagyobb kört rajzoltam, a kör közepére a fehér csokira tettem egy kicsi kakaós mázt is, a torta szélére is körös-körül kis fehér köröket rajzoltam, a kis körök közepébe egy pici kakaós mázt is cseppentettem. Minden kör közé két-két fehér vonalat húztam és fogpiszkálóval a torta közepén levő nagyobb kört hullámos vonalakkal díszítettem, a torta szélén levő kis köröket
fogpiszkálóval körbe húztam egy irányba, a két vonalat is velük együtt körbe húztam egy mozdulattal fogpiszkálóval. Ezután a felvert tejszínhabot habzsákba tettem, csillagcsöves kinyomóval díszítettem a torta oldalát és körbe a tetejét.