Almás piskóta torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. rétesliszt
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
4 db alma
Töltelék:
2 cs. vaníliás pudingpor
750 ml tej
15 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
Díszítés:
1 doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
pár csepp piros ételfesték
Elkészítés:
Megpucolunk 2 db almát, vékony szeletekre vágjuk és a tepsi aljára sorakoztatjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a szódabikarbónát és jól összekeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet és a kemény habot,
majd óvatosan összekeverjük a masszát és tepsibe öntjük az almaszeletek tetejére.
Előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Amikor kihült a piskóta torta, akkor két egyenlő részre vágjuk és megtöltjük az előzőleg megfőzött és kihütött vaníliás pudinggal. A tetejét és oldalát is bevonjuk vele, majd a Hulala habtejszínt kemény habbá verjük, két részre osztjuk. Az egyik részébe pár csepp piros ételfestéket teszünk és
jól összekavarjuk, a másik részét fehéren hagyjuk és habzsákokba töltjük. Csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát.