Diós linzer süti
hozzávalók:
25 dkg finomliszt
7,5 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája (+ 1 db a kenéshez)
12,5 dkg Ráma margarin
1,5 ek. tejföl 20 %-os
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
6 db dió durvára vágva
7,5 dkg sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
5 dkg porcukor (töltés után a megsült tészta tetejére)
Összesen 44 db süti lesz belőle, 22 db összeragasztott süti.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk
2-3 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk egy lyukacsos és egy sima linzerszaggatóval. Én tojással megkentem a lyukas korongokat és a durvára vágott diót rászórtam a lyukas korongokra. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsült.
Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra. Utána porcukorral megszórjuk.
Fedeles műanyag tálba rakjuk, s másnapra nagyon jól megpuhul. Így tárolva 1-2 hétig is eláll.
Az omlós linzer titka:
Omlós tészta készítésekor mindig hidegek legyenek a hozzávalók. Gyors
mozdulatokkal dolgozzunk az összeállítás során, majd tegyük fóliába csomagolva hűtőbe, fél órára. Ha formázás során átmelegedne a tészta, újra tegyük hűtőbe egy kis időre.