Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20221207_204222.jpg

img_20221207_204924.jpg

img_20221208_155503.jpg

img_20221208_155317.jpg

img_20221222_074720.jpg

 

Mézes díszek készítése (jó puha lett, mézes házat is készítettem belőle)

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
250 g méz
125 g kristálycukor
100 g Ráma margarin
1 tojás
1 csipet só
1 ek. Nesquik kakaópor
1/2 csomag sütőpor (12 g)

Díszítés:

40 g tojásfehérje
200 g porcukor
1 ek. étkezési keményítő
1-2 csepp citromlé
1-2 csepp piros, zöld ételfesték

Ezeket az alapanyagokat egy tálba tesszük, összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. Ezután jól meglisztezzük a gyúrótáblát, kinyújtjuk a tésztát 3-4 mm-re - ne legyen túl vékony - és szaggatóval kiszaggatjuk a fenyőfát, angyalkát, csillagot, stb. ezután
tojással lekenjük a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőbe.
A mézeskalács házikóhoz is kiszaggatjuk a tésztát (nekem van fém formám, nem kell mérni a ház részeit). Minden formából 2-2 szükséges.
Az első adag 14 perc alatt, a többi adag 10 perc alatt megsül, ez a sütő fajtájától függ. Amikor kihül a tészta akkor lehet díszíteni cukormázzal. A mézeskalács házikót is ezzel a cukormázzal lehet összeragasztani és díszíteni.
Gyorsan megköt ez a cukormáz, könnyű vele dolgozni.

Cukormáz készítése: Kimérjük a hozzávalókat, a porcukrot átszitáljuk, a tojás
fehérjéből kivesszük a csomókat nehogy elduguljon a habzsák. Robotgéppel közepes fokozaton addig keverjük amig kemény masszát nem kapunk. Ezután 3 felé osztjuk a masszát és pár csepp zöld és piros ételfestékkel szinezzük a kevesebb részt, a legnagyobb rész fehér marad, mert abból kell a legtöbb a díszítéshez, ragasztáshoz. Ezután eldobható habzsákba töltjük, kis lyukat vágunk a zsákon, a habzsák végét szorosan összekötjük és már lehet is
díszíteni.
Egyszerre kis mennyiséget használjunk, könnyebb vele dolgozni. A többi cukormázt fedjük le hogy ki ne száradjon.

A házikó összeragasztásánál már nagyobb lyukat vágunk a habzsákon, mert itt több cukormáz kell és 1-2 percig megfogjuk a ház részeit, amig meg nem köt a cukormáz. A tetőt úgy csináljuk, hogy mindkét tető részét egyszerre tesszük fel és cukormázzal megkenjük, majd jó szorosan összefogjuk, amig meg nem szilárdul, meg nem köt a cukormáz.

Ez a fajta mézes 3 nap múlva puhul meg, lezárható műanyag dobozba vagy vödörbe kell tenni.

A puha mézeskalács titka: nem szabad túlsütni a tésztát, csak addíg szabad sütni, amig a széle barnulni nem kezd. Elég vastagra kell hagyni a tésztát, nem szabad vékonyra nyújtani, kb. 3-4 mm vastagság szükséges!

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 137
Heti: 743
Havi: 2 975
Össz.: 160 534

Látogatottság növelés
Oldal: Mézeskalács házikó és díszek
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »