Kakaós túrós piskóta torta
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
1 ek. kakaópor
1 dl olaj
Töltelék:
50 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
10 púpozott evőkanál porcukor
Díszítés:
25 dkg porcukor
2 tojásfehérje
2 ek. citromlé
1 teáskanál kakaópor
Oldalára:
10 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát, olajat, kakaóport, majd kanalanként adagoljuk a réteslisztet és a habot, majd óvatosan összekeverjük. Előzőleg sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a túrót, margarint, porcukrot jól összedolgozzuk, majd a kihült és kettévágott piskóta lapra kenjük. A torta széleit egyenesre vágjuk.
A cukormázhoz összedolgozzuk a tojásfehérjét, citromlét, porcukrot, majd robotgéppel felverjük pár perc alatt. Két evőkanállal kiveszünk belőle, kakaóport keverünk bele, és ezt a kakaóporos masszát nejlonzacskóba tesszük, közepes nagyságú lyukat vágunk rajta és csíkokat húzunk a torta tetejére, majd fogpiszkálóval átlósan díszítjük. Előzőleg azonban
a fehér cukormázzal bekenjük a torta tetejét, oldalát, majd késsel elsímitjuk.
A torta oldalára csoki rudacskák kerülnek. Gőz felett megolvasztjuk a csokit, majd hütőbe téve kb. fél óra alatt megdermesztjük, utána tesszük a cukormázzal bevont torta oldalára.