Meggyes pite készitése
4 db tojás
15 dkg cukor
3 dl víz
1 dl napraforgó olaj
40 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
1 nagy üveg meggy (magozott)
Elkészítés:
Van, aki a meggyet belisztezi, hogy ne süllyedjen le a tészta aljára. Ennél
a tésztánál nem kell.
Természetesen más gyümölcsökkel, sőt, jól lecsepegtetett befőttel is
készíthető.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!).
Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit vagy sütőpapírt teszünk bele.
A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral
fehéredésig keverjük. Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet. Felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük. Tepsibe öntjük és beledobáljuk a meggyet.
Tűpróbáig sütjük, ez nekem 40 percet vett igénybe.