Vanília krémes kerek piskóta torta
Hozzávalók:
3x2 tojás
3x2 ek. rétesliszt
3x2 ek. kristálycukor
3x1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 tasak vaníliás pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
20 dkg margarin
Díszítés:
1 doboz Hulala tejszíhab
1 tasak habfixáló
1/2 ek. kakaópor
10 dkg étcsok
5 dkg margarin
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
Mindig két tojásból készítjük a kerek piskóta lapokat. Begyújtjuk a sütőt, sütőpapírt vágunk a kerek tortatartóba, majd szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a cukrot és a szódabikarbónát, és ezeket jól összekeverjük, majd óvatosan, kanalanként a tojásfehérjét és a réteslisztet is hozzáadjuk a masszához és betesszük a kerek tortatartóba. Az első két lapot 15 perc alatt, a harmadikat már 12 perc alatt megsütjük, majd a három tortalapot kihütjük.
A vanília pudingot tejjel megfőzzük, besűrítjük és hozzáadjuk a kristálycukrot, majd hülésig kevergetjük, hideg vizet engedünk a lábas alá, akkor gyorsabban hül. Amikor már kihült, akkor hozzáadjuk a 20 dkg előre kikevert margarint és jól összedolgozzuk a pudinggal, ezután hütőbe tesszük kb. egy óra hosszára, majd megkenjük vele a tortalapokat és a torta oldalát.