Csokipudingos piskóta torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1 kk. szódabikarbóna
2x4 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 csomag csokis pudingpor
6 ek. kristálycukor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
Díszítés:
5 dkg étcsoki
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
pár csepp rózsaszín ételfesték
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Először 4 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 4 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 4 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 4 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és kerek formába tesszük.
Utána a másik kerek tortaformát is ugyanigy készítjük el. A kerek forma alá sütőpapírt vágunk. Az első kerek tortalap 30 perc alatt megsül, a második is 30 perc alatt sül meg.
A megsült tortalapokat kihűtjük, mindkét tortalapot még kettévágjuk, igy lesz 4 db tortalapunk, majd a négy tortalap közé tesszük a pudingos tölteléket, melyet előzőleg pár perc alatt megfőzünk majd kihűtjük, beletesszük a margarint és robotgéppel felverjük. (a pudingporba tesszük a tejet, főzzük, majd amikor besűrűsödött akkor beletesszük a 6 ek. kristálycukrot). Hütőbe tesszük a tortát, amig elkészül a tejszínhab és a díszek.
Ezután a csokit gőz felett felolvasztjuk, nejlonzacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta és sablonra tesszük a sütőpapírt, mintákat rajzolunk, majd hagyjuk megszilárdulni a csokidíszeket. Ezt követően felverjük a tejszínhabot egy csomag habfixálóval, nejlonzacskóba tesszük és csillagcsöves
kinyomóval díszítjük a tortát.