Szilvás pite tojáshabbal (két kis tepsivel lett belőle)
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg szilva
60 dkg liszt
1 cs. sütőpor
4 dl tej
30 dkg margarin
20 dkg porcukor
10 tojássárgája
A tetejére:
35 dkg porcukor
10 tojás fehérje
1 ek. citromlé
Elkészítés:
Először is a tepsit margarinnal kikenjük, begyújtjuk a sütőt. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk cukorba forgatjuk. Kimérjük a hozzávalókat. A margarint felolvasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és beleöntjük a tejet is. Az egészet símára keverjük, majd a tepsibe öntjük a masszát. A szilvákat belenyomkodjuk. Ezután kb. 50 percig sütjük a tésztát.
Ezt követően kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral és az elősütött tészta tetejére halmozzuk a habot. Csillagcsöves kinyomóval lehet díszíteni a tetejét is, majd visszatesszük a sütőbe és még 30 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, hagyjuk kihülni, melegvizes késsel felszeleteljük.