Epres mini tortácskák
Hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. rétesliszt
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
4-5 szem eper
Tetejére, oldalára:
8 dkg kókuszreszelék
vaníliás puding
eper darabok
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbónát és villával jól összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként óvatosan hozzáadjuk a sárgájához. A réteslisztet is kanalanként adagoljuk a sárgájához és óvatosan összekeverjük, majd az előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ezután lehúzzuk róla a sütőpapírt
és megvárjuk amíg kihül. Amikor már kihült, akkor kis korongokat szaggatunk belőlük, és a két korongocska közé tesszük az előzőleg elkészített vaníliás pudingot, melybe eper darabokat is tettünk.
Puding készítése: kimérjük a tejet és először egy keveset elkeverünk a pudingporokkal, azután a többi tejet is hozzáadjuk, majd sürüre főzzük, ezután langyosra hütjük, majd a a feldarabolt margarint beletesszük és jól összekeverjük. Ezután a puding kb. 2/3-ad részét egy másik edénybe, a többi pudingba beletesszük az előzőleg feldarabolt epreket. Jól összekeverjük, hütőbe tesszük kb. egy órára. Ezután megkenjük vele az előzőleg kiszaggatott
kis mini korongokat. A síma (eper nélküli) pudinggal megkenjük a tortácskák tetejét és oldalát, majd kókuszreszelékbe forgatjuk a kis mini tortácskákat. Ezután a megmaradt síma vaníliás pudingot habzsákba tesszük és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a kis mini korongok tetejét.
Ezt követően a tortácskák tetejét még eper darabkákkal is díszítjük.