Mézes keksz sütipecséttel díszítve
HOZZÁVALÓK:
32 dkg liszt
10 dkg porcukor
12,5 dkg Ráma margarin
8 dkg méz
2 db tojás sárgája
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Először is kimértem a hozzávalókat, majd a lisztet összekevertem a cukorral, hozzáadtam a tojás sárgáját és a mézet, elmorzsoltam benne a Ráma margarint, melyet előzőleg felkockáztam, Ezután addíg gyúrtam a tésztát, amig teljesen összeállt. Folpackba csomagoltam és fél órára a hütőbe tettem. Ezután lisztezett deszkán kinyújtottam először a tészta felét és közepes
nagyságú szaggatóval köröket vágtam ki belőle, majd óvatosan rányomtam a sütikre a pecsétet, majd lassan levettem a tésztáról a pecsétet, majd a tészta másik felével is ugyanezt tettem. Sütés előtt lekentem tojásfehérjével.
Ügyelni kell arra, hogy jól látszódjon a minta, de a tészába ne tegyen kárt, ne szakadjon szét. Előmelegített sütőben lassú tüzön 15 perc alatt kisütöttem. Ez természetesen a sütőtől is függ, van akinek már 10 perc alatt megsül a tésztája, figyelni kell a sütikre, nem szabad túlságosan barnára sütni, mert akkor kemény lesz, maradjon világos a tészta!
Nekem ebből a mennyiségből 36 db sütim lett. Amikor kihültek lehet bele tölteléket is tenni - én most nem tettem - és összeragasztani kettesével, de töltelék nélkül is nagyon finom.
Ne tegyél bele térfogatnövelőket: élesztő, szódabikarbóna, sütőpor, mert akkor eltorzul a minta a pecséten!