Négyszögletes csokoládés habos torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 zacskó csokis pudingpor
800 ml tej
6 ek. cukor
10 dkg margarin
Tetejére, oldalára:
250 mg. Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
10 dkg csokoládé
5 dkg margarin
10 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát.
A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd megsütjük. A sütési idő 35 perc lassú tűzön. Ezután kettévágjuk a tortát.
A csokis pudingport a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 6 ek. kristálycukrot és hagyjuk langyosra hülni, ezután beletesszük a margarint és jól összekeverjük, hütőbe tesszük. Amikor kihült, akkor megtöltjük vele a tortalapokat és bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát is.
Ezután gőz felett felolvasztjuk a csokit és még melegen a torta tetejére öntjük, késsel gyorsan elegyengetjük.
A tetejére tejszínhabot teszünk. Ezután félig felverjük a Hulala tejszínhabot és
hozzáadjuk a habfixálót, majd keményre verjük a habot. Ezt követően nyomózsákba tesszük és csillagcsöves ill. kerek lyukú kinyomóval díszítjük a tortát.
A torta oldalára fehér csokis diszeket teszünk: felolvasztjuk gőz felett a 10 dkg fehér csokit nejlon zacskóba tesszük, kis lyukat vágunk rajta és levél, virág díszeket készítünk. Hagyjuk megszilárdulni, majd a torta oldalára illesztjük.