Csokis muffin bögrésen
Hozzávalók:
1,5 csésze liszt
1 csésze cukor
1 csipet só
2 db tojássárgája
4 nagy ek. tejföl (több mint egy kisebb doboz)
2 dl tej
1 kis kocka (10 dkg) vaj vagy margarin
1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
1 tábla tejcsokoládé
1 tk. sütőpor
Díszítés:
10 dkg porcukor
1 tk. citromlé
1 tojás fehérje
1 tk. kakaópor
Elkészítés:
Az étcsokit a vajjal kis lángon összeolvasztjuk. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd az olvasztott vaj és csoki keverékét, és fakanállal elkeverjük, a tejjel lazítjuk. Muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírokat teszünk. 1,5 evőkanálnyi mennyiségekben elosztjuk a mélyedésekben a tésztát, majd egy-egy kocka tejcsokit teszünk mind a 12 mélyedésbe, úgy hogy ne érjen a muffin tészta aljáig, csak a tészta közepén legyen a csoki, tehát csak picit nyomjuk bele a csokikockát a masszába. 180 fokon 45 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, megvárjuk amig kihül
és utána cukormázzal díszítjük. Rákenjük a tetejükre a fehér cukormázat kanállal, késsel elsímítjuk. Először összekeverjük a hozzávalókat, majd robotgéppel felverjük a cukormázat és 3 csapott kanállal átteszünk belőle egy másik tányérba, ahol egy teáskanálnyi kakaóporral összekeverjük és nejlon zacskóba tesszük a kakaós részt, pici lyukat vágunk rajta, majd díszítjük a kihült muffinok tetejét.