Díszes linzer süti készítése
hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 db tojássárgája (+ 1 db a kenéshez)
25 dkg Ráma margarin
1 kisebb doboz tejföl 20 %-os
1 kávéskanál szódabikarbóna
1-1 kiskanál sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
Csokimáz készítéshez:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
Díszítéshez:
10 dkg fehér csoki
Tészta készítése:
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk
2-3 mm vastagra. Utána folpackba csomagoljuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval. Én tojással megkentem
a lyukas korongokat. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük.
Töltelékek készítése:
Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra.
A csokis sütihez vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit a Ráma margarinnal együtt, majd belemártogatjuk a csokiba a korongokat és négyzeteket. Gyorsan kell dolgoznunk, mert a csoki megszilárdul.
Ezután felolvasztjuk a fehér csokit margarin nélkül és nejlon zacskóba tesszük, melyen kicsi lyukat vágunk. Ezzel díszítjük az étcsokis korongokat és négyzeteket.
A lekváros sütiket porcukorral egyenként megszórjuk, természetesen a lyukas részt. Én úgy csináltam, hogy először megkentem lekvárral 12 db sütinek az alsó részét, majd egyenként rátettem a lyukas porcukkorral megszórt korongot. Ezután fedeles műanyag tálba rakjuk a sütiket. Így tárolva 1-2 hétig is eláll.