Orosz krémtorta kakaós tejszínhabos díszítéssel
hozzávalók / 10 adag
A krémhez:
2,5 dl Hulala habtejszín
0.5 l tej
1/2 citrom leve
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
1 csomag étkezési zselatinpor
A tetejére:
5 dl Hulala tejszínhab (2 db 2,5 dl-es dobozzal) tehát összesen 3 doboz Hulala
tejszínhab kell (1 doboz a krémhez, 2 doboz pedig a torta külsejére)
1 csomag habfixáló
5 dkg olvasztott csokiból díszek
2 ek. kakaópor
A tortalapokhoz:
9 db tojás
9 evőkanál rétesliszt
0.5 tk. szódabikarbóna
9 ek. kristálycukor
Elkészítés:
9 tojásból piskótát sütünk 9 ek cukorral, 9 ek liszttel, 1 tk. szódabikarbónával Én mindig 3 piskótát sütök 3-3 tojásból, úgy könnyebben, szebben lehet szeletelni. 1/2 liter tejből 3 ek cukorral, 1 cs. vaniliás cukorral, fél citrom levével és a mazsolával krémet főzünk. A mazsolát előtte rumaromás teába beáztatjuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a zselatint úgy, hogy előtte kb. 2 dl vízben felmelegítjük. 2,5 dl hulala tejszínhabot keményre felverünk, és a zselatinos krémet lazán beleforgatjuk. Ezután hütőbe tesszük kb. 1 órára a krémet. Amikor megszilárdul a krém akkor a kihült tortalapokat bekenjük vele. A maradék 2,5 dl tejszínt felverjük, a tortát bevonjuk vele. Ezután a másik doboz 2,5 dl-es Hulala tejszínhabot is felverjük, teszünk bele 2 ek. kakaóport és csillagcsöves kinyomóval díszítjük a torta tetejét, oldalát.
díszítjük. Egy-egy tortalap 25 perc alatt sül meg.