Rezgős gumisüti eperszörppel, szöllővel kuglóf formában
Hozzávalók első réteg:
3 dl eperszörp
4 dl víz
1 csomag zselatinpor
25 dkg szöllő
második réteg:
2 nagy doboz tejföl
6 ek. cukor
1 csomag zselatinpor
2 dl víz
harmadik réteg:
2 dl kivi szörp
1 csomag zselatinpor
2 dl víz
Elkészítés:
Az első rétegnél meleg vízben felolvasztjuk a zselatinport, hozzákeverjük az eperszörpöt, beletesszük a szöllőszemeket, majd kuglóf formába tesszük és a hütőbe kerül amig meg nem dermed, kemény nem lesz.
Ezután elkészítjük a második réteget: a tejfölöket cukorral összekeverjük, a zselatinport meleg vízzel felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejfölhöz, majd az első réteg tetejéreöntjük és megint hütőbe kerül. Amikor megszilárdul akkor elkészítjük a harmadik réteget:
a zselatinport meleg vízzel felolvasztjuk, hozzáöntjük a kivi szörpöt, jól összekeverjük, majd a második rétegre öntjük a kuglóf formába és hütőbe tesszük amig meg nem dermed.
Ezután kivesszük az egészet, a kuglóf formát kb. 2 másodpercig forró vízbe tesszük és kiöntjük egy tálcára a gumisütit és máris lehet fogyasztani. Érdemes egy éjszakáig dermeszteni a sütit, utána kivenni hogy biztosan elég szilárd legyen.