Meggyes piskótatorta rezgővel
Hozzávalók:
3 tojás
3 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
3 ek. rétesliszt
1 ek. kakaópor
1 ek. olaj
Töltelék:
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. kristálycukor
kb. 25 dkg meggy
Tetejére:
250 ml meggyszörp
250 ml víz
1 csomag zselatinpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, kakaóport olajat,
szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt. Sütőpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt és megvárjuk amíg kihül.
A töltelékhez megfőzzük tejjel a pudingot, jól besürítjük, a cukrot beletesszük,
összekavarjuk és langyosra hütjük. A kimagozott meggyet először az első réteg puding tetejére tesszük és a többi pudingot még folyós állapotban ráöntjük a kihült piskótára, melyet visszatettünk a kapcsos tortaformába. A megmaradt meggyet a puding tetejére tesszük díszítésként.
Ezután a zselatinport elkeverjük 4 ek. hideg vízzel, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi folyadékot (vizet és szörpöt) és felmelegítjük, majd addig kavarjuk amig ki nem hül, ezután kanalanként rátesszük a meggyel díszített puding tetejére és ismét hütőbe kerül. 4-5 óra hosszáig bent marad a hütőben amig meg nem dermed, utána kivesszük a kapcsos tortaformából és már el is fogyaszthatjuk.