Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

img_20240324_135559.jpg

img_20240324_135918.jpg

Nyuszifejes kakaós csiga, nyuszis csokis korong

Hozzávalók:

75 dkg liszt + még 3 púpozott ek. liszt
21 dkg Ráma margarin
150 g porcukor
1 tasak instant élesztő
5 g só
350 ml tej
2 db tojássárgája + 1 tojás sárgája + 1 ek. tej a kenéshez
1 tasak vaníliás cukor

Töltelék:

A kakaós csigához: 2,5 dkg margarin
néhány evőkanál cukrozott kakaópor amennyivel a tésztát beterítjük

Csokis korongokhoz:

kb. 5 dkg tejcsoki

Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, beletesszük az élesztőt, és a liszt közepére lyukat készítünk. A tejet beleöntjük egy lábasba és hozzáadjuk a feldarabolt margarint, a sót, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanillincukrot.

Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben fakanállal kevergetjük a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, de vigyázzunk, hogy ne melegedjen túl az elegyünk.
A masszát langyos állapotban öntjük a tálban levő liszthez, majd megkezdjük a tészta összegyúrását.
A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezvekigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 90 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk. Az átgyúrás után formázzuk és kb. 15 percig újra pihentetjük a tésztát.

Nyuszifejes kakaós csiga formázása:

A tésztát téglalap alakúra formázzuk, kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, felolvasztjuk a 2,5 dkg margarint és rákenjük a tésztára, majd bőven kakaóport szórunk a tetejére, ezután óvatosan feltekerjük a tésztát és nagyon éles, recés késsel 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd kb. 15 percig kelesztjük, utána kb. 22 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és 2 evőkanál cukorral összekevert kevés tejjel meglocsoljuk, majd még néhány percre visszatesszük a sütőbe. Igy szép fényes lesz a tésztánk.
Ezután a kisméretü kiszúróval készítünk nyuszifejet és füleket, pici farkincát is sodrunk a tésztából. Ezeket ráillesztjük a kakaós csigára, kevés vízzel rögzítjük, tojással lekenjük és 20 perc alatt megsütjük. Összesen 18 db nyuszis kakaós csiga lett belőle + 8 db kisebb kakaós csiga nyuszifej nélkül.

Nyuszis csokis korong formázása:

Egy nagyobb kerek kiszúróval kiszaggatjuk a kinyújtott tésztát és a nyuszis kiszúróval szintén szaggatunk 7 db nyulat. A kerek tésztára ráteszünk egy kocka csokit, majd annak a tetejére rátesszük a nyuszit, és egy kisodort tésztadarabot köré tekerünk, tojással lekenjük, kb. 20 perc
alatt megsütjük. 7 db nagyobb csokis korong lett belőle.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 182
Tegnapi: 137
Heti: 798
Havi: 3 030
Össz.: 160 589

Látogatottság növelés
Oldal: Nyuszifejes kakaós csiga, csokis korongok
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »