Csokis piskóta tekercs
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. rétesliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
400 ml tej
1 tasak csokoládés pudingpor
3 ek. kristálycukor
Díszités:
5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tésztát és még melegen feltekerjük, majd kitámasztjuk a tésztát és megvárjuk amíg kihül.
A töltelékhez megfőzzük tejjel a pudingot, jól besürítjük, a cukrot beletesszük,
összekavarjuk és annyira meghütjük hogy szilárd állapotúvá válik. Amikor kihült, akkor az összetekert tésztát kitekerjük, és belekanalazzuk a kihült pudingot és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán, majd ismét feltekerjük és hütőbe tesszük. 1-2 óra múlva megdermed.
A díszítéshez gőz felett felolvasztjuk az étcsokit, majd nejlon zacskóba tesszük és csíkokkal díszítjük a tekercs tetejét.