Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek

A honlapomon találsz egyre több házi sütemény recepteket. Folyamatosan töltöm fel az oldalt.

20161230_150106.jpg

Sós malacfejek kelt tésztából 

Figyelem! A tejfölt és a tojást kivesszük előzőleg a hütőből hogy langyos legyen! Hidegen ne használjuk fel!

Hozzávalók:

65 dkg liszt
12,5 mg Ráma margarin
1 evőkanál porcukor
1 tasak instant élesztő
1 pohár 20 %-os tejföl
30 g só
250 ml tej
2 db tojássárgája

Elkészítés:

A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére krátert készítünk A tejet beleöntjük egy üstbe, és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a porcukrot. Lassú tűzön addig melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, melegítés közben ujjainkkal morzsolgatjuk a margarint, ezzel is segítve a mielőbbi felolvadást, hogy ne melegedjen túl az elegyünk. A masszát langyos állapotban öntjük a kráterbe a kovászhoz, majd megkezdjük a tészta összegyúrását. A tészta akkor jó, ha csomótlan, egynemű, és elválik az edény falától, nem ragad. Ekkor alálisztezve kigömbölyítjük, felületét meglisztezzük, és meleg helyen kelesztjük legalább 30 percig. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk. Az átgyúrás után újra pihentetjük a tésztát. Kelesztés után kinyújtjuk, majd kerek szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Nem szabad túl vékonyra nyújtani a tésztát! Kisebb kerek szaggatóval orrot és fület készítünk, majd fogpiszkálóval szemet készítünk a malacnak, ezután tojással megkenjük. Sütés: 180-200 °C hőmérsékletű sütőben sütjük 25-30 percig.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 135
Heti: 428
Havi: 1 865
Össz.: 159 424

Látogatottság növelés
Oldal: Sós malacfejek
Torta, fánk, linzer, muffin, pogácsa, gumisüti és egyéb receptek - © 2008 - 2024 - egyesultkiralysag.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »