Vanília krémes szeletek
Hozzávalók a barna sütihez:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
2 ek. kakaópor (Holland)
1 tk. szódabikarbóna
Hozzávalók a világos sütihez:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Vanília krém hozzávalók:
3 csomag vaníliás pudingpor
1200 ml tej (1-1 csomag pudinghoz 400-400 ml)
9 ek. kristálycukor
30 mg. Ráma margarin
3 tojássárgája
Tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg Ráma margarin
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához 6 ek. kristálycukrot, 1 tk. szódabikarbónát teszünk és jól összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük és lassan adagoljuk a tojássárgájához, 1-1 evőkanál rétesliszttel együtt. Óvatosan összekeverjük a masszát és egy téglalap alakú tepsiben megsütjük. A barna sütit hasonlóan készítjük, de még
2 ek. kakaóport is beleteszünk. Egy-egy lap sütési ideje 35 perc.
A vanília krémhez először megfőzzük tejjel és három tojássárgájával a pudingporokat, amikor sürü lesz, akkor hozzáadjuk a 9 ek. cukrot és jól összekeverjük. Langyosra hütjük utána adjuk hozzá a 30 mg. Ráma margarint és szintén összekeverjük a krémet.
Hütőbe tesszük 1 órára, majd megkenjük vele a kihült piskóta lapokat, melyeket egymás tetejére halmozunk (kakaósra kerül a világos, majd megint kakaós, megint világos lap). A tetejére a gőz felett megolvasztott étcsokit ráöntjük. Egy órára ismét hütőbe tesszük.
Méretre vágjuk a sütiket úgy, hogy mind a négy oldalából levágunk egy keveset, 15x20 cm-es lesz a kis torta, melyet 7,5x5 cm-es darabokra vágunk, összesen 8 db lesz belőle. Ezzel kész a sütink és lehet fogyasztani.