Mókussal díszített csokis torta
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Töltelék:
800 ml tej
2 tasak csokis pudingpor
6 ek. kristálycukor
15 dkg Ráma margarin
Díszitő massza:
20 gramm porcukor
20 gramm Ráma margarin
30 gramm finomliszt
1 tojás fehérje
1/2 tk. piros ételfesték + kakaópor (barna színü lesz)
1/2 tk. kakaópor
Tetejére, oldalára:
1 doboz Hulala tejszínhab
1 cs. habfixáló
pár csepp zöld ételfesték
Először a díszítő masszát készítjük el:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd 3 felé osztjuk a masszát. Egy nagyobb adagot átteszünk egy másik edénybe és piros + kék ételfestéket keverünk hozzá, ebből lesz a barna szín.
A kisebb adag masszához piros ételfestéket + kakaóport keverünk, egy közepes adag marad fehéren. 1-1 nejlonzacskóba tesszük a masszákat külön-külön és kisebb lyukat vágunk rajtuk, a zacskók végeit bekötjük, a hosszabb nejlon részét levágjuk. Ezután a tepsibe, egy sütőpapír alá tesszük a megrajzolandó mókust, majd óvatosan először körbe rajzoljuk a mókust utána a belsejét, utoljára a kis kezeit, lábait, füleit festjük meg.
Kb. 1-2 percre a sütőbe tesszük, hogy száradjon, majd kivesszük onnan és ráöntjük az alábbiakban elkészített piskóta tészta masszát, ezután az előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt megsütjük.
Ezután a piskóta tésztáját készítjük el:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a sárgájához a rétesliszttel együtt. Ezután ezt a masszát ráöntjük a megfestett mókusra, kanállal elegyengetjük, majd előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítjuk a tésztát ugy hogy a mókusos minta legyen felül és hagyjuk kihülni.
Töltelék készítése: (ezt készítjük el utoljára)
A töltelékhez megfőzzük tejjel a pudingot, jól besürítjük, a cukrot beletesszük,
összekavarjuk és annyira meghütjük, utána keverjük hozzá a margarint, majd robotgéppel felturbózzuk, utána kb. fél órára hütőbe tesszük.
Torta összeállítása:
Megmérjük és keresztben kettévágjuk a tortát, majd megkenjük a torta belsejét krémmel, és a mókusos részét tesszük a tetejére.
Utoljára felverjük a tejszínhabot és szinezzük: először csak magát a tejszínt részben felverjük, utána hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük.
Kétfelé osztjuk a habot és negyed részébe pár csepp
zöld ételfestéket teszünk, a másik részébe tesszük a fehér habot, majd nejlon zacskóba tesszük, csillagcsöves és kerek kinyomóval díszítjük a torta tetejét és oldalát.