Szülinapi csokis torta
Hozzávalók a tésztához:
3x4 db tojás
3x4 ek. kristálycukor
3x4 ek. rétesliszt
3x1/2 kk. szódabikarbóna
Töltelékhez:
2 cs. csokis pudingpor
750 ml tej
15 dkg margarin
6 ek. kristálycukor
A mázhoz:
4 ek. kakaópor
4 ek. porcukor
5 dkg margarin
1 ek. olaj
kevés víz
Díszítés:
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
1 ek. kakaópor
5 dkg fehér csoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához keverjük a cukrot és a szódabikarbónát, a fehérjét kemény habbá verjük, majd ezt a habot óvatosan, kanalanként adagoljuk a tojás sárgájához, valamint a réteslisztet is kanalanként adagoljuk a tojás sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és
az előzőleg sütőpapírral bélelt kerek tortaformába tesszük és előmelegített sütőben az első lapot 25 perc alatt, a többi lapot 20 perc alatt megsütjük, összesen 3 lapot sütünk. A kihült tortalapokra kanalazzuk a csokis pudingot, melyet előzőleg tejjel megfőzünk, besűrítünk és kihütünk. Közben elkészítjük a feliratot is "Boldog Szülinapot!" fehér csokiból, melyet megolvasztunk
és nejlon zacskóba teszünk. Kis lyukat vágunk a zacskón és sütőpapírral rajzoljuk a feliratot, melyet utána hütőbe teszünk, hogy hamar megszilárduljon.Ezután a tortamázt készítjük el a lenti módon és ráöntjük a tortalap tetejére, késsel elsímítjuk és hagyjuk félig megdermedni a mázt, utána óvatosan rátesszük betünként a szülinapi feliratot, majd díszítjük a torta oldalát és körben a tetejét Hulala tejszínhabbal, csillagcsöves kinyomóval. Ezzel készen is van a tortánk, melyet kb. fél órára hütőbe teszünk hogy az ízek összeérjenek.
Csokipuding készítése:
2 zacskó csokis pudingport öntünk egy lábasba és kimérjük hozzá a tejet, majd először kis mennyiségben hozzáöntünk tejet a pudingporhoz, összekeverjük, majd a többi tejet is hozzáöntjük és megfőzzük. Amikor besürüsödik levesszük a tüzhelyről, cukrot teszünk bele, kihütjük és utána
a margarint is belekeverjük, majd robotgéppel felverjük, utána hütőbe tesszük kb. fél órára, azután kenjük rá a tortalapokra.
Máz elkészítése:
A mázhoz a kakaóport símára keverjük a porcukorral és kevés vízzel. Folyamatos keverés mellett nagyon sürüre befőzzük, majd levesszük a tüzről, beledobjuk a margarint és addíg keverjük, amig fel nem olvad a margarin. Ezután hagyjuk langyosra hülni és elkeverjük benne az olajat is.
Hagyjuk teljesen kihülni.