Meggyes pite sütése
Hozzávalók:
2 tojássárgája
25 dkg margarin
1 csomag sütőpor
50 dkg liszt
1 kicsi doboz 20 %-os tejföl
4 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
A tetejére:
1 db felvert tojássárgája + 1 kanál tej
A töltelék hozzávalói:
1 üveg meggybefőtt
2 cs. vaníliás pudingpor
800 ml meggylé
6 ek. kristálycukor
2 ek. zsemlemorzsa
Elkészítés:
Először a pudingot megfőzzük a meggylével, amikor langyosra hül
hozzátesszük a meggyszemeket és jól összekeverjük, hütőbe tesszük rövid időre.
Ezután készítjük el a tésztát. Először a száraz, majd a többi alapanyagot keverjük össze és addíg gyúrjuk, amig a kezünktől el nem válik a tészta, tehát amig nem ragad addig dolgozunk a tésztával. Ezután két részre osztjuk a tésztát. A nagyobbik tésztarészt beletesszük a tepsibe,majd zsemlemorzsát teszünk a tetejére. utána a meggyes pudingot ráhalmozzuk. Ezután nyújtófa segítségével a tészta másik felét a meggyes puding tetejére tesszük, villával megszurkáljuk, és a tetejét mintázzuk, majd tojással lekenjük és 65 perc alatt lassú tüzön megsütjük. Ezután kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihülni! Amig ki nem hül a tészta, addíg nem szabad felvágni! Hütőbe
is tegyük be amikor már langyos, igy gyorsabban hül ki. Amikor már hideg a tészta, akkor éles késsel felszeleteljük.