Házi vanília jégkrém fagyi készítése
Hozzávalók:
4 tojássárgája
2 egész tojás
10 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 nagy csipet só
1 kis doboz Hulala tejszínhab
Elkészítés:
Készítsünk elő egy olyan tálat/edényt, amit majd vízgőz fölé tudunk tenni. Egy nagy tálba tegyünk jeges vizet, hogy le tudjuk majd rögtön hűteni a krémet.
Üssük bele a tojássárgákat és a tojást a hőálló tálba, majd keverjük habosra a cukorral és a sóval. Tegyük bele az egyik tasak vaníliás cukrot is.
Tegyük vízgőz fölé a tojásos krémet. Folyamatosan kevergetve, körülbelül 10 percig főzzük, míg be nem sűrűsödik, be nem fogja egy kanál hátulját. Akkor jó, mikor elérte a 70 fokot a krém.
Ekkor rögtön tegyük a jeges vízbe, hogy ne főjön tovább.
Közben a habtejszínt verjük laza habbá, mikor már majdnem kész, adjunk hozzá még egy tasak vaníliás cukrot.
Vegyük ki a tojásos krémet a jeges vízfürdőből, majd forgassuk bele a tejszínhab egyharmad részét. Utána adjuk hozzá a maradékot is.
Tegyük a krémet a 6 db kis jégkrém fagyis tartóba és a 3 db fagyis pohárba (nekem éppen annyi lett ebből a mennyiségből).
Ezután tegyük a fagyasztóba 4-6 órára, de legjobb egy egész éjszakára behüteni.