Kakaós tejszínhabos torta
Hozzávalók:
2x4 db tojás
2x4 ek. rétesliszt
2x4 ek. kristálycukor
2x1 tk. szódabikarbóna
Töltelékhez:
2 db tojás
10 dkg étcsoki
1 ek. kakaópor
10 dkg kristálycukor
12,5 dkg Ráma margarin
A tetejére:
2x250 mg Hulala tejszínhab
2 ek. kakaópor
Elkészítés:
A piskóta tortát én két részletben sütöttem ki. Először a 4 tojást szétválasztottam külön a sárgáját, külön a fehérjét egy-egy tálba tettem. A sárgájához hozzákevertem a 4 ek. cukrot és az 1 tk. szódabikarbónát. A fehérjét felvertem habnak és hozzáadagoltam kanalanként a négy evőkanál réteslisztet és óvatosan összekevertem a tojásárgájával.
Az előzőleg kikent tortasütőbe tettem és 20 perc alatt megsütöttem. A másik tortalapot ugyanigy készítettem el.
A csokikrém a következő módon készült: a két tojást, kakaóport, kristálycukrot összekevertem jó alaposan, majd egy nagyobb edénybe vizet tettem forralni és erre rátettem az összekevert masszát. Vízgőz felett, állandó keverés mellett hozzáadtam az előzőleg összetört csokidarabkákat és még 2-3 percig főztem. Amikor kicsit hülni kezdett akkor hozzáadtam az előzőleg kihabosított margarint és addig kevertem, amig el nem olvadt.
Ezután kb. 15 percre hűtőbe tettem a masszát, és ezután a kihült tortába kentem.
Ez a mennyiség csak a tortalapok közé elegendő. A külső részt tejszínhabbal díszítettem