Epres Tiramisu
2 doboz (500 g) mascarpone
2 doboz habtejszín (min. 30%-os)
170 g porcukor
1,5 csomag babapiskóta (36 db)
300 g eper
1 csomag instant kávé
2 ek. rum (elhagyható)
A sziruphoz:
150 ml víz
2 ek. cukor
A tetejére:
kakaópor szitálva
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a szirupot, amihez a vizet a cukorral pár percig forraljuk, majd egy mély tányérba tesszük az instant kávét, és erre ráöntjük a még forró cukorszirupot és jól összekeverjük, és picit hagyjuk langyosra hülni.
A babapiskóták felét belemártjuk (nem áztatjuk) a langyos kávés szirupba, és egy kb. 27×18 cm-es, magas falú tepsi vagy tál alját kibéleljük a felével, és elkészítjük a krémet:
A jól behűtött habtejszínt nagyon kemény habbá verjük, majd a mascarponét habosra keverjük a porcukorral, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
El is érkeztünk a tiramisu összeállításához. A krém felét rásimítjuk a babapiskótára, és bőven megszórjuk friss eperszemekkel. Belemártjuk a maradék babapiskótákat is a kávés szirupba,
rárakjuk az epres krém tetejére, majd a maradék krém egy részét rásimítjuk a tiramisu tetejére. A negyed résznyi megmaradt krémet habzsákba töltjük és kerek kinyomóval kis halmokat nyomunk a tiramisu tetejére.
Az epres tiramisut egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és már fogyaszthatjuk is.