Sünis torta vanília krémmel
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. kristálycukor
1 tk. szódabikarbóna
8 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 tasak vaníliás pudingpor
800 ml tej
6 ek. cukor
10 dkg Ráma margarin
Tetejére:
250 mg. Hulala tejszínhab
kevés zöld ételfesték
1 tk. kakaópor
2,5 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A fehérjét felverjük habnak. Ezután óvatosan, kanalanként hozzákeverjük a lisztet és a habot a tojásos masszához, majd megsütjük. A sütési idő 35 perc lassú tűzön. A vaníliás pudingport a tejjel megfőzzük, majd hozzákeverjük a 6 ek. kristálycukrot és amikor langyosra hül, akkor
a margarint is hozzákeverjük. Hütőbe tesszük kb. fél órára. Amikor kihült, akkor megtöltjük vele a tortát.
A tetejére olvasztott csokiból készült sünit teszünk: gőz felett felolvasztjuk a csokit, majd nejlonzacskóba tesszük, kicsi lyukat vágunk rajta és megrajzoljuk a sünit. Egy kész rajzot sütőpapíron keresztül átfestünk az olvasztott csokival. Ezután megvárjuk, amig a csoki megköt, majd óvatosan ráborítjuk a torta tetejére és kézzel benyomkodjuk a csokis sünit a krémbe, ezután óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ezután félig felverjük a Hulala tejszínhabot és hozzáadjuk a habfixálót, keményre verjük a habot, majd zöld ételfestékkel
színezzük egy részét, a másik részébe kakaóport teszünk, a harmadik része fehér marad. Ezt követően nyomózsákokba tesszük a tejszínhabokat és díszítjük vele a tortát. Én csillagcsöves kinyomót használtam.