Piskóta tekercs szives belső dísszel
Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. kakaópor
Töltelék:
800 ml tej
2 cs. csokoládés pudingpor
6 ek. kristálycukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájához adjuk a cukrot, szódabikarbónát és habosra keverjük, majd kanalanként a réteslisztet és a fehérje habot is hozzáadjuk és jól összekeverjük. A massza nagy részét tepsibe tesszük, majd néhány kanálnyihoz hozzá szitáljuk a kakaóport és jól összedolgozzuk, ezután nejlon zacskóba tesszük és lyukat vágunk rajta. Ezzel díszítjük a fehér massza tetejét körkörös mozdulattal, majd fogpiszkálóval befelé húzzuk a vonalakat. 25 perc alatt megsütjük,
majd még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt.
A tejjel megfőzzük közben a pudingport és cukorral ízesítjük, majd langyosra hütjük. A pudingot a kihült piskóta tekercsbe kanalazzuk. A tekercsből előzőleg levágjuk a két végéből kb. 8-8 cm-et és szives kiszúróval mintákat szaggatunk, melyet az előzőleg pudinggal megkent tekercsbe rakunk szorosan egymás mellé. A tetejére és sok csoki pudingot teszünk, majd óvatosan feltekerjük és kb. egy órára hütőbe tesszük.