Cicával díszített csokis torta
Piskóta hozzávalók:
8 db tojás
8 ek. kristálycukor
8 ek. rétesliszt
1 tk. szódabikarbóna
Díszítés hozzávalók:
2 doboz Hulala tejszínhab
2 cs. habfixáló
Egy tábla étcsoki (10 dkg)
kevés piros ételfesték
Töltelék krémhez hozzávalók:
2 cs. csokis pudingpor
800 ml tej
15 dkg Ráma margarin
6 ek. kristálycukor
Piskóta elkészítése:
Először a 8 tojást szétválasztottam külön a sárgáját, külön a fehérjét egy-egy tálba tettem. A sárgájához hozzákevertem a 8 ek. cukrot és az 1 tk. szódabikarbónát. A fehérjét felvertem habnak és hozzáadagoltam kanalanként a nyolc evőkanál réteslisztet és óvatosan összekevertem a tojásárgájával.
Az előzőleg sütőpapírral bevont tortasütőbe tettem és 30 perc alatt megsütöttem.
Csokis pudingkrém készítése:
A csokis puding porokhoz először egy kevés tejet öntök, jól összekeverem, majd az előzőleg kimért többi tejet is hozzákeverem, utána sürüre főzöm, majd még forrón hozzákeverem a cukrot, utána hideg vízbe
állítom a lábast, keverem amig ki nem hül, ezt követően az előzőleg feldarabolt és villával összekevert margarint is hozzáadom, turmixgéppel fellazítom a krémet és kb. fél órára hütőbe teszem.
Cica csokidísz és legyező díszek elkészítése:
Előkészítek egy nejlon zacskót, és egy széles pohárra ráhúzom a zacskót, egy ollót is teszek mellé. Egy cica rajzos papír fölé teszek egy sütőpapírt és méretre vágom, majd celluxal rögzítem a papírt. Egy másik sütőpapír alá teszem a legyező rajzokat, és ezt is rögzítem celluxal, hogy ne mozduljanak el. Ezután vizet forralok egy nagyobb edényben, majd összetöröm a csokit kis kockákra és egy kisebb edénybe teszem, melyet ráteszek a forró vizes edény tetejére úgy, hogy ne érjen bele a lábas alja a forró vízbe és állandó keverés mellett felolvasztom a csokit. Amikor a csoki folyékony lett, akkor
azonnal beleöntöm a nejlon zacskóba és az ollóval egy kis lyukat vágok a zacskó végén, majd gyorsan összekötöm a zacskó száját, a végét a kötésnek levágom, és azonnal elkezdem rajzolni egy sütőpapírra a cicát, közben a másik sütőpapírra rajzolom a legyező díszeket. Gyorsan kell dolgoznom,
mert az étcsoki hamar megköt és utána nem lehet vele rajzolni.
Miután lerajzoltam a cicát várok egy-két percet, hogy picit száradjon, és ezután ráborítom a már pudinggal bevont torta tetejére, majd kézzel óvatosan addíg nyomkodom, amig bele nem rögzül a csokis cica a pudingba. Ezt úgy tudom megállapítani, hogy már nem látszik át a papíron a csoki rajza. Ekkor
óvatosan, lassan lehúzom róla a sütőpapírt. Ha jól dolgoztam, akkor a csokis cica tökéletesen jól látszik a torta tetején.
Más módszer: a pudingkrém fölé egy adag fehér tejszínhabot is kenek és erre teszem a csokis cica sütőpapírját, és erről húzom le. Talán ez még jobb módszer, de én most a nehezebbet választottam.
Még egy módszer: A megrajzolt csoki cicára rákenem a tejszínhabot, óvatosan lehúzom róla a maradék tejszínhabot és ugy teszem a torta tetejére, majd lehúzom róla óvatosan a sütőpapírt.
Talán ez lehetne a legjobb módszer, kevesebb munka van vele.
Torta összeállítása, díszítése:
A kihült torta széleit levágom, a többi részét megmérem vonalzóval, két egyforma darabra keresztbe elvágom ugy, hogy a vonalzót a tortára teszem hogy egyenes legyen. A pudingkrémet ketté osztom és a felét a két lap közé halmozom egy evőkanállal, majd késsel elsímítom, a többi krémmel bevonom
a torta tetejét és oldalát, majd hütőbe teszem. A csokis cicát ráteszem sütőpapírral együtt a már kissé megdermedt pudingkrém tetejére és óvatosan lehúzom róla a sütőpapírt, majd az előzőleg habfixálóval felvert - először habfixáló nélkül kis ideig verem a tejszínhabot robotgéppel, majd
utána adom hozzá a habfixálót és kemény habbá verem - Hulala tejszínhabot. Kettéosztom a tejszínhabot:
az egyik felébe kevés piros ételfestéket teszek és jól összekeverem, majd 3 db nejlon zacskót előkészítek. Kettő nejlonzacskó végét kivágom, csillagcsöves kinyomót teszek bele, celluxal rögzitem, a zacskó végét bekötöm, levágom a felesleges részeket. A harmadik nejlon zacskó végébe egy kis lyukú kinyomót rögzítek. A kis lyukú nejlon zsákba csak kevés fehér tejszínhabot teszek,
a másik zsákba fehéret, a harmadik zsákba rózsaszín tejszínhabot teszek.
Először a cicát díszítem a kis lyukú kevés tejszínhabbal, majd a rózsaszín tejszínhabot a cica köré díszítem, utána a fehér tejszínhabbal díszítem tovább a tortát. A torta oldalára teszem a legyező díszeket és mellé a rózsaszín tejszínhabot. Ezután hütőbe teszem egy-két órara, majd ezt követően fogyasztható a torta.