Csokis torta
Hozzávalók:
2x4 tojás
2x4 ek. kristálycukor
2x1 kk. szódabikarbóna
2x4 ek. rétesliszt
Töltelék:
2 csomag csokis pudingpor
3 ek. kristálycukor
800 ml tej
20 dkg margarin
Díszítés:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg Ráma Margarin
1 kisebb doboz Hulala tejszínhab
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
Először 4 tojást választunk szét, a sárgájához keverjük a 4 ek. kristálycukrot és az 1 kiskanál szódabikarbónát és villával jól felverjük. A 4 tojásfehérjéből habot verünk, majd a 4 ek. réteslisztet és a habot lassan hozzáadagoljuk a sárgájához, majd óvatosan összekeverjük és kerek formába tesszük. Utána a másik kerek tortaformát is ugyanigy készítjük el. A kerek forma alá sütőpapírt vágunk. Az első kerek tortalap 25 perc alatt megsül, a második 20 perc
alatt sül meg.
A megsült tortalapokat kihűtjük, majd először 8 db lyukat vájunk egy kisebb kerek kiszúróval körbe az egyik tortalapon (nem teljesen lyukasztjuk át, csak részlegesen, és a lyukakba csokis krémet töltünk.
A megsült tortalapokat kihűtjük, majd a két tortalap közé tesszük a pudingos tölteléket, melyet előzőleg pár perc alatt megfőzünk majd kihűtünk. (a pudingporba tesszük a tejet, főzzük, majd amikor besűrűsödött akkor beletesszük a 3 ek. kristálycukrot).
Az étcsokiból kb. 2 kockányit gőz felett felolvasztunk (margarin nem kell bele) és sütőpapírra egy diszítő szimbólumot rajzolunk, hütőbe tesszük.
Ezután a tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk az 5 mg. Ráma Margarinnal és azonnal a torta tetejére csorgatjuk úgy hogy a torta közepétől kezdjük és fokozatosan haladunk a széle felé. Megvárjuk amig kihül, azután díszítjük az előzőleg felvert Hulala tejszínhabbal és a torta
közepébe tüzzük a csokidíszt. Ezzel készen is van a torta, máris lehet fogyasztani, de még finomabb ha kb. 1 óráig hütőbe tesszük.