Krémes elkészítése
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg Ráma margarin
1 csipet só
1 tojás sárgája
1 kanál ecet
100 ml tejföl
A krémhez:
1 l tej
6 tojás
20 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalókat összegyúrjuk, egy órára a hütőbe tesszük, majd kétfelé osztjuk és tepsi méretüre kinyújtjuk a két lapot és villával megszurkáljuk. Az egyik lapot bevagdossuk, gyakorlatilag felkockázzuk, úgy sütjük meg. Kb. 15 perc alatt készre sül 1-1 lap.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk A sárgájákat 15 dkg cukorral, liszttel, tejjel, vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük.
Vízgőz felett a tojásfehérjékből a megmaradt 5 dkg cukorral kemény habot verünk (kb. 5 perc) és még melegen a sárga krémbe keverjük. Óvatosan keverjük, hogy a hab össze ne törjön.
A krémet kihűlt állapotban kenjük a tésztalapra. A tetején szépen elrendezzük
felkockázott tésztalapokat. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Hütőbe tesszük kb. fél napra, de lehet egy éjszakára is, hogy az ízek összeérjenek.