

Mikulásra édes linzer sütik
hozzávalók:
30 dkg finomliszt + még egy evőkanálnyi ha ragad a tészta
8 dkg cukor
1 csipet só
1 db tojás sárgája + 1 tojás a kenéshez
15 dkg Rama margarin
2 púpozott ek. tejföl 20 %-os
1 tk. szódabikarbóna
Díszítés hozzávalók:
Kisebb mennyiségü szines cukormáz hozzávalók:
10 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
1 tojás fehérje
1 teáskanál keményítő
egy kevés piros ételfesték
egy kevés zöld ételfesték
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, utána kétfelé vesszük, a két gombócot folpackba csomagolva egy óráig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra. Ezután kiszúrjuk
a fenyőfa, mikulás, rénszarvas, emberke és kerek mintákat. Néhány kisebb fenyőfát, rénszarvast ráteszünk a kerek tésztára, és vízzel ráragasztjuk a kisebb sütiket a kerek tésztára.
Ezután egy tojást felverünk és megkenjük a tésztákat, majd előmelegített sütőben az első adagot 14 percig, a második adagot 12 percig sütjük.
Amikor kihültek a sütik, akkor összekeverjük a cukormáz hozzávalóit, turmixgéppel is felverjük és minden szint külön-külön nejlon zacskóba teszünk, kis lyukat vágunk rajtuk és igy díszítjük a kihült linzer sütiket. Összesen 40 db linzer sütim lett, de ez függ a tészták méretétől is, lehet
akár 45-50 db is ha kisebb kiszúróval dolgozunk.
Cukormáz készítése:
Először összekeverjük a hozzávalókat, ezután robotgéppel felverjük a masszát amig jó kemény nem lesz. Ezután tehetünk bele étel szinezéket, majd nejlon zacskóba téve, rajta kis lyukat vágva díszíthetjük a sütiket.